06 April 2012

Inför påsken!

Mycket har hunnit med nu inför påskhelgen. Några paket har levererats och symaskinerna har gått varma.
Hemma i vår familj är det alltid full rulle runt påsk. Sambons mor är med i Konstvandringen som går runt om på vår ö samt närliggande kommuner och det är så spännande att se alla olika konsthantverkare. Likaså är det konst att sy och skapa kläder, hantverk med ren och skär kärlek!


 Min bäste vän med familj beställde ett kit med cardigan och en Mr.Slips till sitt kusinbarn som skulle med nu i påsk. Tygvalet blev SoS monster och en svampslips. Mönster till båda dessa är egna och i storlek 92.En återkommande kund önskade en mössa med flammor på till sin son. Självklart var det värt ett försök och här blev resultatet. Blev nöjd med den och kul att testa på mer och mer applikationer. 


Till Bustrollet blev det en klänning som hon i morgon skall få som påskpresent. 
Mönster är från ottobre och kommer nog att göras om lite för att testa en annan variant. Annars tycker jag allt denna modell är lite söt. Kände mig skeptisk när jag såg bilderna men efter att ha sett några andra göra av denna modell så var det helt klart värt ett försök och super enkel att sy var den oxå.Ibland får man även ta sig tid att sy till sig själv när alla presenter och beställningar blev klara. Så en kjol och en topp har det blivit till mig. En tanke blev till handling och här kan ni beskåda dessa.En topp, lite oversize men inte så mycket. Fram till är det en vit lila randig jersey från myrins och till bakstycke är det spets. Otroligt skön är den att ha på och till nästa variant skall jag finula ut lite nytt.

Kjolen jag sydde mig i raketfart är i brunt och aprikos. Dock svårt att fotografera just denna färg. Underkjolen är iallafall av ett tunt bomullstyg där jag fyndat en stoooor styvbit på Göksäter, lika så spetstyget är därifrån. Super enkel variant som endast har en söm bak och resår i midjan.1 comment:

  1. Vilken jättefin topp du sytt till dej själv!

    ReplyDelete