29 June 2012

DIY: Dip dye shorts


DIY: Dip dye shorts!

Modetrenden har slagit till även hemma hos mig !
Boyfirend - jeans är de bästa som finns, dom sitter inte åt, dom är lite slitna och goa och man är lika snygg i dom som nått annat. Men smaken är ju som baken, delad ;)

Min sambo är snäll och skänker mig sina ut-promenerade jeans, tanken är att benen skall bli nya byxben i barnstorlek och övre biten har jag länge klurat på hur man skall kunna ta tillvara på dem. För en liten kläd & tyg hamster det är jag allt. Allt går att spara och förändras!
Så när solen stod som högst kunde jag inte hålla mig längre, jag tog på mig mina snyggaste gummi handskar och ställde mig ute på altanen och började göra vattenbad! 
Först tog jag en stor hink och blandade vatten & klorin i så byxbenen fick börja blekas då dessa byxor var väldigt mörka i färgen. Efter att de torkat lite och jag kände att resultatet var minimalt så flev det sprayflaska med koncentrerat klorin! - jag spädde inte med nått vatten. jag sprayade på lite i omgångar allt efter att de började torka så jag fick mer resultat.
sprayade på ett par gånger och hängde dem i solen så den fick hjälpa mig att bleka dem.
Sedan var det bara att slänga in dem i tvättmaskinen & låta dem torka.
Och idag när solen är borta och regnet är här så passade jag på att sy på lite spets och laga hålet som var på dom så nu har jag ett par tip-top snygga shorts när jag åker till Stockholm nästa vecka !



No comments:

Post a Comment