27 June 2012

DIY: Skärp makeover

DIY: Skärp makever


Förra vintern köpte jag på mig en hel hög med skärp efter julrean då de endast kostade 20kr styck, ett kap så att säga. Men inte kollade jag så noga inte, ett av skärpen var 20cm längre än dom andra - dvs jätte för stort för mig! Och jag har inga planer på att fylla ut de heller så idag blev äntligen tanke en handling då jag pimpade till de lite.


Som ni kan se så hänger de & är riktigt stort


Så jag mätte ut ett lämpligt mått och klippte av det. Sydde sedan en söm längs kanten där jag klippte, endast som dekoration. Till min hjälp i starten använde jag mig av min pressarfots-lyftare. Denna är guld värd! inte bara till när jag syr i skinn utan även när jag bandkatar som ni kan läsa mer om här. Jag lyfter även upp på sidan av pressarfoten för att den inte skall bli snedställd och förstörd.Sedan mätte jag ut och markerade där jag skulle göra hålen.
Lämpligt verktyg är en håltång men det går även att göra på andra sätt.
Hästtjej som jag är så har man alltid en håltång nära till hands.

Dagens kreation blev med spets, men min tanke är att man även kan byta ut bandet mot ett färgat sidenband som matchar outfiten.


Dagens outfit är väl inte den mest genomtänkta, dock väldigt bekväm. Men ni ser resultatet.
Detta skall packas ner i resväskan när vi åker på mini semester till huvudstaden nästa vecka och jag hoppas kunna ge en ordentlig livebild då :)


No comments:

Post a Comment