14 June 2012

Volangs & Spets kofta


Vad gör man inte när man ser något snyggt man vill ha? Jo, en egen variant av de hela !
Har sett en hel del vackra koftor som gjorts de sista veckorna nu och igår var jag med min vän Renata och köpte tyg så jag kunde sy en. Mönstret kommer ifrån Sömnadsmagasinet 2/2012 men eftersom det var rena grekiskan att försöka förstå sig på deras arbetsbeskrivning så gjorde jag en egen variant. Ville inte ha min så lång som mönstret visade så kortade av den lite + att jag inte har några knappa framtill utan ett spetsband att knyta. Riktigt roligt att bära upp denna kofta när jag tom fick fint beröm från mannen här hemma att detta var en riktigt söt kofta =) Då blir jag extra glad.

Mönster : Sömnadsmagasinet 2/2012 med viss modifikation, storlek 36
Tyg: Tunn collage från Göksäter samt den breda spetsen & svart jersey därifrån. Vikresår & Spets från Stoff & Stil.


1 comment: