04 August 2012

Haremsbyxor

När man inte finner ett befintligt mönster för att prova så får man rita ett själv, så är det bara. Visste att det fanns i någon av de nyare ottobre tidningarna men vart jag hade lagt den var en annan femma. Så jag tog mitt vanliga byxmönster och gjorde om det lite, höjde upp midjan, smalnade av benen en aning och förkortade dem lite. Upptill - framtill har jag även gjort två insnitt så det inte skall få en påse framtill, vilket det lätt blir med haremsbyxor. Har själv detta på ett par av mina och tyckte att det ger ett fint utseende. Till dessa valde jag ett mjukt tunt jeanse tyg som jag fyndade på Göksäter. En rest bit på ca 1meter för 35kr, det kallar vi ett kap!

Knälapparna är overlockade med vit tråd som en fin effekt och på fickan har jag sytt en applikation i pälstyg som liknar katten Hello Kitty, även fickan är overlockad och sedan prydd med spets. Valde röd mudd till dessa då blomman på katten är röd. Det är det små ting som räknas. En enkel ledig men ändå elegant byxa.

No comments:

Post a Comment