31 August 2012

Höst mössor

Höstmössor har sett dagsljus!
Var tvungen att sy två då jag blev så sugen efter att ha sett alla andra som syr mössor för fulla muggar nu. Tygvalet för dagen var självklart. Ville göra i dessa två färgställningarna av retro elefanterna. Jag vll även passa på att be om ursäkt för de dåliga bild kvalitén! Men min kamera är på semester utan i Italien (med min andra hälft) så fick ta med mobilen. 

När det gäller att sy mössor finns det många olika beskrivningar; om man skall lägga det mot vikt kant, eller inte, huruvida du klipper ett V upptill eller ett böjt V. Ja, diskutionerna är många och varje höst blir det alltid nya. För egen del vill jag få ritat det perfekta mönstret för just mitt tycke. Jag vill ha mössorna lite "lediga" på huvudet upptill, i och med detta så är det lätt att dra ner mössan över öronen. Med en baggymodelll blir det mycket fall baktill och en snygg effekt. Med modellen "Kub" blir det som två öron/horn vid sidan av huvudet som blir en rolig effekt. lika så blir "Kron" mössan som upptill blir formad som en krona. Modellerna är många och det är bara fantasin som kan sätta stopp för kreativiteten!


No comments:

Post a Comment