13 January 2013

DIY: Frilägg BilderTutorial & DIY

Frilägg bilder

(Eftersom jag råkade radera inlägget av misstag skriver jag nu om det)


Mitt tips vid fotografering:
  • Använd en enfärgad matt bakgrund, perfekt med ett enfärgat tyg.
  • Bra ljus är en god förutsättning
  • Högupplöst kvalitet 

1. Lägg in bilden på din dator, oftast behövs det flera bilder tagna för att finna den rätta som ej är suddig för att lättare kunna redigera den.

2. Öppna bilden i PhotoShop, jag använder mig av PhotoShop CS5.

3. Bilden är nu öppnad, skapa ett nytt lager genom att antigen trycka snabbkommando eller uppe i menyn "nytt lager/layer". Detta kommer att synas i listen till höger.

4. Dubbelklicka på din bild i listen till höger, för att omvandla den till ett lager du kan arbeta i.

5. Drag det nya lagret och placera det under lagret som innehåller din bild. Se pilen.6. Tryck nu på listen till höger på bilden som visar ditt foto, det är här vi skall arbeta. Viktigt att hela tiden ha koll på vilket lager du arbetar i då det skapar olika förutsättningar för din bild. 

7. Tryck på trollstaven på listen till vänster, även kallas Magic wand tool. Om du ej ser den så finns det under den lilla pilen i varje ruta alt. höger klicka.


8. Nu skall vi ta bort bakgrunden. Tryck på (i detta fallet) den gula bakgrunden. Nu markeras allt (förhoppningsvis) runtomkring pyjamasen. De partier som inte markeras tar vi bort senare. Högerklicka nu på stora bilden och väl "Layer via cut". Bakgrunden klipps nu bort och placeras i ett nytt lager.


9. Du får nu ett tredje lager i din högra lista. Detta lager som innehåller din fd. bakgrund skall du nu slänga i papperskorgen som finns längst ner till höger på sidan.

10. Nu ser du de partier som missats (om något missats) och kan finputsar dem. Med hjälp av den fyrkantiga lådan med streck runt kan du markera partier och trycka på DEL alt. Backspace knappen.  Den knapp du använder för att radera bokstäver när du skrivit fel.


11. Nu är all gammal bakgrund borta och det är nu dags att välja den färg du önskar ha. Gå nu till lagret som INTE innehåller din bild, utan de som vi tidigare lade längst ner på listan till höger. Väl den färg du önskar ha. 

12. Nu är bilden färdig! Lägg gärna till lite text och krusiduller <3 p="p">


 Lycka till !

No comments:

Post a Comment