11 January 2013

För alla de minsta prylarna

Våren i sikte


Det kan vara att jag är en av de få som endast önskar snö på julafton och sedan får den gärna försvinna, i alla fall på min gata.. Och Julen 2012 blev som önskat, så fort det blev bar backe (vilket skedde rätt fort) så ser jag första steget mot våren. Även om det idag yr omkring dessa små vita snöflingor så blir dom inte liggandes på min gata i alla fall..

Med våren i sikte har nya projekt tagits vid. Jag fortsätter med mitt nyblivna "smart förvarings tema". Sist gång visade jag hur jag förvarar mina band med hjälp av träpinnar/glasspinnar. Mycket smidig och enkel lösning.

Nu har jag pysslat med något som tog liite mer tid.. För alla det där små sakerna som alltid får fötter, försvinner och är puts veck.. Ja alla dessa värdefulla små prylar som förgyller vår tillvaro i syrummet har nu fått var sin plats.

På biltema köpte jag i höstas en "sortimentlåda" variant a.k.a. skåp. Många lådor att fylla och wips så blev dom fulla också. Helt otroligt vad mycket "bra - att - ha" saker man samlar på sig.
Men till saken hör de att den ser ju rätt så trist ut. Därpå valde jag att få in våren i mitt syrum.

Till min hjälp hade jag:
- Tapetprover
- Lim
- Dubbelhäftande tejp
- Sortiment förvaring från BiltemaDen såg inte allt för rolig ut får jag lova, även om den innehåller mycket roligt så blev det mest en mörk förvarings sak som står där inne..
Men med hjälp av provbitar av tapeter som man kan beställa hos lite olika företag på nätet så pimpade jag till det lite. Först skar jag ut lämpligt stora bitar för att passa i mina lådor, och limmade på den lilla lappen som visar innehållet i lådan, simpelt enkelt!


När limmet väl hade torkat och dubbelhäftande tejp hade inhandlats (finns på Bokia bl.a.) så var det bara att sätta igång. Och resultatet ser ni nedan. Är galet nöjd med det och inne i syrummet blir det perfekt när man sitter och syr och söker inspiration, alla dessa färger och former är perfekt för det.Är ni själva sugna på att pyssla ihop en färgglad förvaring så tycker jag verkligen ni skall göra det, en sådan liten sak förgyller tillvaron!

Lycka till !

4 comments:

 1. Jätte fint fick lite inspiration / Tack J

  ReplyDelete
 2. Mycket snyggt och praktiskt! Det här kommer jag också att göra!

  ReplyDelete
 3. Åh vad fint! Tack för inspirationen, en sån där vill jag också köpa/göra!!
  Jag antar att det är ett sånt här förvaringsskåp du köpt: http://biltema.se/sv/Verktyg/Arbetsbank-och-forvaring/Sortimentlada-och-modulback/Forvaringsskap-20635/. Hur är den i stabilitet? Med öppna lådor vill jag inte gärna riskera att den tippar och få alla småsaker i en röra på golvet...
  Det borde ju gå att använda tyger lika gärna som tapeter om man pressar på lite mellanlägg på tygbitarna.

  ReplyDelete
 4. Åh vad snyggt det blev!!! Stod precis och suckade över att mina sortimentlådor inte är så vackra! Tusen tack för inspirationen!!! Ikväll ska det beställas provbitar!
  Å ja, nu tar vi sikte på våren! (Här är det dock fortfarande helt vitt)

  ReplyDelete