14 January 2013

Nära havet vill jag bo..

Jag deltog i sista omgången av tävlingen som varit i vår stooora fb-grupp för sytokar. Sista deltävlingen var med temat utmanande. Detta inspirerade mig och jag sydde en variant av den berömda Ceciliaklänningen. Denna är dock inte efter mönstret utan frihandsritad till större delen. Min tanke var att ha en ledig men samtidigt en elegant klänning som man kan ha såväl som till vardag som till fest.

Ärmen är något vidare än förra klänningen och jag har avslutat den med en mudd. Vi överlivet och bystet har jag gjort en variant på empir med hjälp av lite spets som drar ihop urringningen. 

Tyget är ett fynd från Stoff&Stil för endast 29,90kr och passade perfekt till detta ändamål.
Bilden är tagen nere vid en liten vik som på sommaren är full av glada människor vid badplatsen men som såhär års var alldeles tom. 

Men vad gör det, det är här jag trivs. Jag trivs bäst i öppna landskap, nära havet vill jag bo.

2 comments:

  1. Klänningen var verkligen jättefin :)

    ReplyDelete
  2. Den här var ju bara råsnygg! Jag har tittat många gånger på bilden när det var tävling, även om min röst (med nöd och näppe) istället föll på en annan klänning.

    ReplyDelete