08 January 2013

Nyårs Strassen


Lagom till nyår gjorde jag en variant på den berömda "Cecilia" klänningen. Var det har fått sitt namn ifrån vet jag ännu inte men låt oss kalla den det så länge. I akut behov av svart jersey tog jag mannen här hemma, satte oss i bilen och for iväg till Göksäter. Det är helt underbart nu när dom tar in så mycket jersey tyger, och isynnerhet när dom är bra i pris oxå. Väl där blev det mer tyg än planerat - vilket inte förvånar mig ! "Det bara blev så", är en standard kommentar från en tyg-frälst. 

Väl hemma fick jag breda ut mig över hela golvet för att få plats med allt tyg. Vantligtvis - oftast iallafall - syr jag kläder i mindre utförande och dessa kan man rodda runt på mitt stora köksbord. Men när två meter tyg skulle ut och de skulle nålas och klippas så räckte inte bordet till.

Den lilla svarta är sydd med ett enkelt fall, förlängt liv och mudd i ärmarna. Tanken bakom denna kreation var att kunna använda den både till vardag och vid festliga tillställningar.

Mönster: Onion "Cecilia klänning"
Storlek: S, får bli XS nästa gång tror jag
Tyg: Svart jersey (Ernst) från Göksäter
+ : Att den fick mycket beröm och otroligt bekväm samtidigt som den är vacker
- : ja det går nog vara att det var lite mkt utrymme i den, så till nästa blir det mer indragen midja.

1 comment: