19 September 2013

En square som blev nått annat

Glad i hågen och inspirerad av andra sytokar skulle jag sy mig en Square tunic från Ottobre kids, i storlek 170. Jajjemänsan tänkte jag och tog fram en 29kr stuv från Stoff & Stil och satte fart. Självklart räckte inte stuven så ena delen av bakstycket blev skarvat och har en rosa dekorsöm på sig, men vad gör det tänkte jag. Jag passade även på att förlänga den lite så det blev som en klänning/tunika.. När det väl var dags att sy ihop så var det nått som inte stämde.. Jo visst tusan har jag gjort två högersidor på bakstycket... Rackarns bananer tänker jag utan att använda fula ord och börjar genast modifiera så att de skall passa. Som tur är så finns det inte så många stora vinklar och ärmhål på denna modell så det gick att göra en abrovinch och lösa det hela.. Men då ser jag nästa problem.. Tänk på många problem på en så galet enkel variant.. Den kommer bli för kort nu när jag fick ändra om uppe vid axeln så ja fick gladerligen kapa av den nertill - men vad gör det tänkte jag...!! (igen)..

Så full fart på maskinerna och fick sytt ihop den och tänker - ohoj va stor den är - och det var den! Om ni föreställer er ett tält, eller ett litet barn som lånar morfars kavaj - så stor var den..

Men lika glad i hågen är jag ändå så jag syr in den i kanterna.. Javisst för jag har en sådan linjal som har 'perfekta' vinkeln för detta tänker jag (en vanlig skärddarlinjal..) och så syr jag - på känn...

Och här är resultatet som även fick en ficka på sig.. Jag vet inte vad ja skall säga - sy inte när man har feber och snor i hela hjärnan...! Den funkar fint till tights och är skön på men den var vackrare i mina tankar än de färdiga plagget.. ;) men som ja sagt innan - vad gör de om hundra år!
(och att ta kort på sig själv i en gammal spegel - det är en utmaning)


No comments:

Post a Comment