28 December 2013

Magisk julklapp!

Ja vart ska ja börja! Jag hade nog varit riktigt snäll i år för tomten kom med många fina julklappar till mig. Bland annat ett efterlängtade presentkort på Ikea, härlig stickad tröja, vacker karaff, en mönsterbok och tyg. Men ej att förglömma var den fantastiska clearview foten till min fantastiska coverpro! 

Vilken otrolig skillnad det är med denna som man både ser tyget och kantbandet hela tiden. Men även att den är aningen längre än de andra i metall, vilket medför att bandet följer igenom fint och blir mycket stabilare! Inget glid åt sidan inte!!


Att kanta med en coverpro är som att köra en fancy bil! Inget tröskverk på grusvägar så att säga ;) det är en fröjd och man vill aldrig sluta!! Bilden nedan visar på avigsidan & rätsidan av bandet. Lika fint på båda håll ;) träning träning och envishet skapar den bästa relationen mellan sömmerska och dens maskiner ;)


Så även om jag borde ligga till sängs och vila så kunde jag inte motstå att kanta lite ;) så två ufon blev klara! 


Först ut är min egen version av summerbasic som var en stående favorit hos många i somras. Och som ni nog förstår så skulle jag haft denna då oxå ;) men bättre sent än aldrig! 
Mönster; eget, finns ett liknande fast med pös vid magen från Ottobre 2013
Storlek; 36
Tyg; 29kr stuv från Stoff och stil, kantband interlock från liandlo 


Till denna klänning använde jag ett mönster från burdas hemsida, dok var det tänt i ett tunt skirt vävt tyg och var 40cm längre. Men kort i rocken som jag är så funkade det inte riktigt så ja testade i Jersey istället och de fick fint! Kantbandet glömde ja ändra diffen på så det drog ihop sig lite mer än va ja tänkt men det får gå ;) kanske blir en nyårs strass, vem vet!

Mönster; gratis från Burdas hemsida
Storlek; 36
Tyg; grå paljett Jersey från Göksäter, kantband från stoff och stil

Mer om julklapparna kommer ;)

No comments:

Post a Comment