07 February 2014

På nya äventyr

Även om det dagen till ära vräker ner regn är det rätt så mysigt att sitta inne och se ut. Snön försvinner sakta men säkert - precis det jag önskade till min födelsedag som vankas nästa vecka! Även om våren är långt borta så kommer den smygandes ändå. Mina snödroppar ute börjar att slå ut och fåglarna kvittrar så fint. Just denna tiden på året är enligt mig ingen höjdare.. Även om jag fyller år, vilket kan ses som något positivt, så är det grått trist och tråkigt. Men i allt detta gråa fann jag igår vårkänslan! Och framförallt testade jag på nått nytt! Jag tog mig i kragen och gjorde det som jag länge dragit mig för men som jag visste att ja skulle klara lätt som en plätt - att skära lååånga kantband. Vilket tog sin lilla stund men som ändå gick hur bra som helst! Resultatet ser ni nedan, en jätterulle med flera meter ljust turkost kantband som skall pryda många fina vårplagg.


I min iver att fånga sylusten ritade jag även ett tightsmönster och provsydde.. Det skall tilläggas att grunden var från Ottobre kids, 4/2011 i storlek 170. Jämförde dem med 4/2013 och det som skildes var att benen var smalare i det senare numret. Men så tänkte jag att det är ju ändå barn tights så ja tar de som är något vidare. Herrejesanus va stora de blev. Sydde in sammanlagt 5cm på benen och 10cm på längden och då är de fortfarande stora ;) Men så sköna! Dessa syddes i ett (enligt mig för stunden) fultyg.. De är inte fult egentligen men ja vet inte när jag kommer mig för att ha ett par randiga tights. Men den dagen - då skall jag fotografera outfiten! Matchande nog passade det med mitt linne jag sydde förra våren. 


Om ett par timmar åker jag iväg tillsammans med några underbara töser på syträff. Det skall bli roligt att träffa alla igen och sy så det ryker! 
På återseende!

1 comment:

  1. Härligt att vara förberedd med en massa mudd, det är ju alltid tråkgörat när man väl ska sy något och mudden fattas :) Mystights.

    ReplyDelete