23 June 2014

När vi gräver guld i USA

Väskan är ompackad X antal gånger och ändå är jag inte klar.. På freda lyfter planet till USA och Phoenix som första stopp. Där är nu ca 40 grader varmt och därmed är det ytterst svårt att veta vad man skall packa.. Här hemma varvar jag med att gå med shorts och sedan packa på sig dunvästen.. Så +20c blir en rejäl konstrast mot sommarsverige som vi har nu ;)
När skolan nu äntligen tagit lov har även jag också gjort det. Likaså symaskinerna... Men idag for ja upp på morgonen, plockade iordning allt på köksbordet (som är min tillfälliga sy-yta) och började skapa mönster. Först blev det en kimono sydd, i ett enligt mig "ful-tyg". En stuvbit från Stoff&Stil för 29kr som var perfekt att prova att sy mönstret i. Jag följde denna tutorial men till nästa variant skall jag nog inte improvisera så mycket som jag gjorde. Hehe! Tygbiten var inte så stor som de önskade måtten var så de fick bli att göra det bästa av situationen.
(Ursäkta bildkvalitén men kameran är på andra sidan världen just nu)Näst på tur var att att sy shorts.. Men att det skall bli som i mina tankar är inte alltid så lätt. Så de fick bli två par för att uppfylla alla önskningar ;)Först ut blev ett par hawaii inspirerade shorts i ett härligt bomullstyg jag köpte för 2 eller 3 år sedan på Göksäter. Har detta i två färgställningar så tyckte det passade perfekt till ett par shorts att ha med.Nästa på tur blev en egen kreation från "original mönstret". Jag breddade det 13cm i sidorna och svängde upp ytterkanten en aning - som ett par gamla löparshorts. Dessa är sydda i en siden blandning som jag köpte på Olssons tyger på Sveavägen för 2 år sedan och som försvann huxflux.. Tills vi flyttade och jag äntligen hittade detta och ett i blå färgställning i en låda.
Dessa är är fållade med rullfåll på overlocken vilket blev ett toppen resultat!


Så nu laddas resväskan med dessa små shorts och hoppas på otroligt rolig och härlig semester!


No comments:

Post a Comment