28 October 2014

Planet mot Teneriffa..

.. Jag kan ju inte mer än att säga att jag är avundsjuk. Inte bara på kläderna för att dom skall få flyga till värmen men även på de små bustrollen som skall strosa runt i dem på stranden på Teneriffa i en månad.. För några veckor sedan ringde jag min älskade storasyster för att få prata med hennes stora dotter, som har passerat 5 år och växer i raketfart. Frågan var rätt så konkret; "Vill du ha en tröja eller en klänning?". Svaret blev snabbt en klänning och sedan kom en följdfråga. "Men vilket tyg får jag välja på?" med lite fundersam röst. Jag själv hade redan valt ut tyger men tösen fick välja på svart/vit eller rosa/vit zebra och rosa var det självklara valet. Sen kom de.. "Men till M får du sy en tröja och hon kan tänka sig svart/vit zebra, hejdå". Självklart skulle lillasyster också få sig en outfit att ta med på resan.

Tanken min var att sy kläderna på syträffen vi hade för två veckor sedan, men självklart lagom tills dess kom även höstens förkylning så tyvärr fick ja ställa in de. Men medan sambon snickrade så barrikerade jag köket med alla symaskiner och stängde dörren och sydde för fulla muggar när febern höll sig låg.
Till stora tösen blev det en klänning i rosa zebraränder från Göksäter, sydd i storlek 110 från boken Heilt Speciel & Jubel - en bok full av inspiration. Fickan som finns på har små grillriga djur från Znok som spanar fram, och som tydligen är lik någon figur som finns på Teneriffa (och möjligen andra resemål, Lolo och Bernie fick jag höra).Till lillasyster M blev det en body i grillriga djur med matchande zebra byxor. Detta är sytt i storlek 86 och body mönstret kommer ifrån Ottobre. Jag hade inget eget uppritat i den storleken som jag kunde finna i all oreda som är nu när vi renoverar så en tidning fick komma till pass idag. Men jag tyckte den verkade gigantisk, mer en 92a än en 86a. Men tur är väl de för alla växer vi ju i början ;) Byxorna är i haremsmodell med långa muddar som man lätt kan vika upp för att få en caprimodell, vilket är perfekt om man skall strosa runt i sanden.

No comments:

Post a Comment