28 December 2014

Julklänning

Redan innan jul hade jag en plan på vad jag skulle sy för julklänning. Men varken tyg, tid eller ork fanns tyvärr då det är slut-tenta tider i skolan. Men då vi är en stor familj nu för tiden så firas jul flera dagar, så på juldagen passade jag på att knåpa ihop en klänning till mig själv.Tyget köptes för att sy en tröja till min sambos mormor, men hon hann tyvärr gå bort innan tröjan blev till. Det kommer ifrån Stodd & Stils stuvhörna. Så denna klänning heter nu Kajsa klänningen, även om mönstret heter Ulla.
Jag satt länge och klurade på vilken modell på klänning jag skulle sy, för som jag skrev i förra inlägget så växer magen, och man vill gärna kunna ha klänningen mer än en gång innan sommaren ;) Så i all hast ramlade en plastficka ut med mönster när jag drog fram alla arkiveringsmappar och där var mönstret på en Ulla klänning. Jag köpte det tillsammans med några härliga syvänner för säkert 2 år sedan och nu äntligen blev den första klänningen klar.

Modellen har puffärm vid axeln och är vid nertill, vilket resulterade i att ärmen fick rynkas vid handleden innan den kantades. Till livdelen valde jag att göra en vanlig uringning och kjoldelen var redan rätt så vid så här la jag inte på nått. Så denna klänningen kan magen få växa i tills det är dags att liten tittar ut.

God fortsättning till er alla!

No comments:

Post a Comment