29 December 2014

Prinsessan Elsa Frost

Prinsessan Frost
Att filmen Frost har blivit något alldeles speciellt har synt i vårt stora syforum på Facebook då det är många som knåpat ihop olika underbara varianter av Isprinsessklänningen. Här nedan kommer min variant som systerdottern på 5år fick i julklapp.

 Klänningen är sydd utifrån ett t-shirt mönster till överdelen, utan ärm. Som jag kortade av i midjehöjd. Tyget till detta är från Stoff och Stil och är i en dov isblå nyans som jag tyckte passade fint. Tyget har legat ett tag i tygskåpet och när jag väl bestämde mig för att sy denna klänning så var det ett givet val direkt. Till kjoldelen är det först en underkjol i fodertyg, likaså ifrån Stoff och Stil och utanpå är det två lager tyll som är rynkat för att få en puffig look. I midjan har jag sytt dit ett guldband och till manteln är det ett tunt skirt tyg från Göksäter som jag hittade i gömmorna.
 


Klänningen blev mycket uppskattad, tillsammans med handväskan som jag hittade på H&M.
Det dansades, sjöngs och dramatiserades hela aftonen!


No comments:

Post a Comment