30 January 2015

Fleecekofta för gravidmage
Idag är det verkligen busväder här på ön. Ena sekunden snöar de flingor stora som chokladbollar och andra sekunden strålar solen. Kanske lite mysigt med snö men jag vill helst ha våren nu, även om det bara är slutet av januari ;) Dagen till ära fick jag funnit mig min rulle med byggplast för att kunna rita ut mönstret till denna kofta. Samtidigt som vi håller på och renovera så har den där kära rullen förmågan att försvinna och ta slut bara sådär ;) Men imorgon blir det till att investera i en ny..
Ur januarinumret av Allt om handarbete 1/2015 fanns denna sötaomlottkofta som så många redan hunnit sy. Och idag - äntligen - fick jag tummen ur och gjorde mig en också. Tvekade en aning i val av storlek men vet att de är rätt så stora storlekar i den tidningen. Även om jag har en liten kula till mage så kunde ja ändå klämma mig i en 36a ;)

Kofta är sydd i fleece så jag kan värma mig efter frusna kvällar i stallet. Dock får nästa bli i en annan färg då vår kära svarta lilla katt fäller en del och fleece har ju en tendens att suga åt sig. Pricken över i't på denna var de fina sidenbandet. Ville inte pimpa den allt för mycket innan jag hade provat om jag gillade modellen och hur storleken var. Men till nästa variant blir det nog lite mer piff på. Köpte massa fina band från 3exter innan jul så tänkte jag skulle passa på att använda dom till mig själv och pimpa en till kofta.

Mönster: Allt om handarbete 1/2015
Storlek: 36
Tyg: Fleece filt från IKEA + sidenband från Göksäter.


Såhär busigt har vädret varit till och från idag.. inte mycket på backen men en hel del som yr omkring i luften.Och här kommer mitt tips: Byggplast!
Vet fler som använder sig av det och de finns i många olika tjocklekar. Men när man skall rita av mönster från Allt om handarbete / Sömnadsmagasinet så är det som en ända rörig fruktsallad av streck, prickar och siffror. Här är det verkligen toppen att kunna se rakt igenom och rita av. Sedan klipper jag alltid ut inklusive sömnsmån - då behöver man inte tänka på det när man skall klippa alt. skära ut i tyget efteråt. Och man ser även tygets mönstring bättre genom plasten.

No comments:

Post a Comment