13 January 2015

Hängslebyxor till bebisen

Självklart har jag hunnit sy lite under julhelgerna även om tentaskrivandet har varit mest prioriterat. Men nu är äntligen sista tentan klar och på fredag är det examensfest och därmed slut på att gå i skolan. Jag satt och sökte inspiration i alla mina Ottobre tidiningar för att se vad jag ville sy till min lilla bebis som kommer nu till våren. Både för att testa nya mönster men även för att variera lite så att det inte endast blir en och samma modell i gaderoben. Så dessa har jag spanat på länge men inte förens nu testat. Det är ifrån ett nummer från 2007 om jag inte missminner mig som även har prematurmönster. Jag hade svårt att bestämma tyg för att testa och medan jag ändå gjorde det så blev det två par. Jag vet ju ännu inte vad det är för lite filur som bor där inne och med alla hormoner i kroppen så tyckte ja allt var så könsindelat.. Men mina underbara syvänner sa så kloka ord till mig som fick mig på rätt bana igen. Barn skall ha färg - och då alla färger! Helt klart, jag har aldrig varit motståndare till färg innan (oavsett kön) så dessa hormoner spelar mig ett spratt.
Så till dessa brallor blev det Lilofants interlock med paraplyflygare i solgul och limegrön. Perfekt att ha en vit body under! Jag fick även passa på att öva in finliret med att kanta snäva svängar på coverpron. Och ja.. man blir lite ringrostig när det blir stora uppehåll mellan varje gång jag sytt nu under hösten. Men övning ger färdighet och jag är nöjd med resultatet! Dessa båda är sydda i storlek 56 så de blir bra till vårkanten innan sommarvärmen kommer - om den kommer dvs ;)

På återseende snart igen !

1 comment:

  1. Urgullig. Hoppas att få se dem på den lilla längre fram.

    ReplyDelete