21 January 2015

MarintemaIbland är det verkligen de små detaljerna som gör det hela!
Länge har jag suktat efter att sy mer marininspirerat med tanke på att jag ändå bor ett stenkast ifrån havet och hör vågornas brus utanför dagligen. Det kanske inte är just de faktorerna som påverkar mest men jag gillar verkligen det marina temat.
 

Liten i magen har fått sig ännu mer kläder. Jag gjorde en inventering på sådant jag sytt och sparat till framtida barn och ja får lov att säga att det blev en hel del ;) Men vissa saker (som detta setet) har stått på listan länge. Så till den lilla sprallisen som jag ännu inte vet kön på så sydde jag ett första marintema inspirerat set.


Byxorna är ifrån senaste Ottobre 1/2015, men jag har förminskat det till storlek 56, då 62 var det minsta på mönsterarket. Dock får det bli ett par ändringar till tills nästa par. Dessa har från original resår i midjan men det var inget jag önskade till dessa utan istället en bred mudd upptill.
Den randiga ekologiska jerseyn är från Ernst, inköpt på Göksäter och mudden är från Stoff & Stil.
 
 
Och som en favorit i repris så blev det en omlott tröja i Tyglyckas underbara ankartyg!! Jag köpte det förra året på symässan i Göteborg och blev helt kär i det. Visste direkt att detta kommer bli en tröja, en pyjamas och eventuellt en klänning - beroende på vem som tittar ut. Modellen är enkel att sy och jag tror även det uppskattas av en liten att inte ha för många sömmar som skaver mot kroppen. De underbara knapparna kommer ifrån 3exter.

Nu skall här fortsättas att sy söta små plagg och samtidigt lätta på trycket i tygförvaringen då det svämmar över med vackra tyger som nu längtar efter att bli färdiga alster !
På återseende!

No comments:

Post a Comment