17 January 2015

Mini kofta


Min lilla sprattlis i magen har fått sig sin första tröja! Har sedan jag fick Ottobre tidningen för 4år sedan velat sy denna tröja men inte fått tummen ur att göra det. Så nu i mellandagarna när det var tenta paus så passade jag på att bläddra igenom alla tidningar och rita av de mönster som jag ville sy till bebisen av. Och äntligen blev det en sådan tröja/kofta!! Mönstret är skapat så att hela koftan är i ett ända stycke, vilket kräver sitt val av tyg.. Det "måste" vara ett tyg som har mönster på sig åt båda håll, annars resulterar det i att fram alt. baksida blir upp och ner.. Men då var det bara till att gräva fram denna godbiten som varit en favorit sedan start och ett av de första tygerna som började värma mina hyllor! 


Tyg; jofotex ekologiska flodhästar i interlock
Mönster; Ottobre 6/2007 storlek 56
Knappar; 3exterTill insidan för att få till en snygg knäppning utan att tyget slits allt för mycket så sydde jag i bomullsband att fästa knapparna i. Knapparna är från 3exter och till denna valde jag vita då jag glömde köpa gula.. Men det betyder bara att ja får köpa nya av underbara Ulrika! 

Nu är äntligen skolan slut och igår tog jag examen. Så idag börjar min sy-mester fram tills sprallisen tittar ut!


1 comment: