29 January 2015

Mini sömnad

Att sy till en mini!

Jag har länge velat vara med och bidra till insamlingarna som pågår till olika NEO avdelningar runt om i Sverige där engagerade sömmerskor syr och skänker kläder till de allra minsta sprallisarna.
SÅ.. jag tog tag i saken och började pyssla ihop och hoppas på att kunna skicka iväg iaf pyjamasen, med några kompisar till, till någon av alla insamlingarna.


 Först så sydde jag en body.. och efter mycket klurande på hur ja skulle få till det så ritade jag om tröjmönstret från Ottobre som jag tidigare sytt här & här. Body är likt som tröjorna sydda allt i ett stycke och har endast två sidosömmar, så inga onödiga sömmar som skaver! Denna är sydd i storlek 50cl och var främst som ett test för att se hur mönstret blev och om mina tankar kring de färdiga plagget blev som förväntat - och ja det blev det allt! Ett måste är dock att tyget även här måste vara mönstrat åt båda håll för annars blir det aningen tokigt. Här flyger i och för sig kossorna upp och ner men det får gå ;) 

Till insamlingen sydde jag denna mini pyjamas/sparkdräkt i samma tyg från Memba design i storlek 44cl. Även denna modell är "allt-i-ett" med endast en söm från axel och ut till handen, samt den för att fästa ärmen. Det är någon av de kreativa kvinnorna i gruppen som skapat de och de föll mig i smaken mycket bra! Så idag skall jag rensa min stuvlåda och sy några till som jag kan skicka iväg :)
No comments:

Post a Comment