02 February 2015

Tryckknappar till jersey

Den ständiga frågan som många gånger kommer upp är OM knapparna passar i prymtång..
Jag tänkte jag skulle dela med lite av mina erfarenheter i knapparnas värld! Det handlar inte om själva tången i sig utan de verktyg/pluppar man sätter i.
 
Först vill jag visa min variant av förvaring av dessa vackra - men även små - knappar!
Det gäller att små fingrar, tassar och andra saker som kan riskera att de hamnar på golvet ses över med säkerhet =P
Jag har införskaffat denna på Claes Olsson för en billig peng och gillar den framförallt för att man kan dra ut varje fack och att det är en "extra" låsanordning framtill med en sida man fäller upp och stänge. Nu skall ja visa innehållet för er ;)

 
 

Först ut har vi märket PRYM och deras silverfärgade knappar. Det säljs bla i vanliga sytillbehörs affärer och även på Jysk och hos Bibbi textil. Till dessa om man köper ett 10pack så får man till den avlånga plastbiten och två små pluppar som är till för att slå i knapparna med hammare. Men man kan likväl gradera upp sig och använda sig utav en PRYMtång. Om man köper hos Bibbi (vilket är en otroligt snäll och servicemindes person) så kommer knapparna i små påsar. Glöm inte, om du köper en tång att även köpa med plupparna/verktygen!

 
PRYMs vertyg ser ut såhär! Här passar en 10mm knapp in.

 
I min nästkommande låda kommer knappar ifrån LEknappar. Även dessa passar i PRYMs egna verktyg/pluppar. Här finns det lite mer färger och form att välja på både ringar och täckta knappar i jämförelse med pryms enfärgade.


I min tredje låda finns knappar ifrån 3exter.
Här har jag sorterat upp efter ringar, täckte och mönstrade för att lättare hitta dem som jag önskar ha.
Till 3exters knappar kan man köpa till egna pluppar/verktyg. De svarta på bilden nedan.
De är märkta med en liten 1,2 och 3 beroende på vilken som skall sättas i var. Till hane och hona kan man se små prickar i själva verktyget. Ringar passar i nr2 och det täckta i nr3.
Super enkla att använda och äntligen har dom funnit ett verktyg som passar ypperligt för deras knappar!  Det finns en uppsjö av enfärgade och mönstrade och ja! det kan vara svårt att välja knappar ibland..

 
Från Etsy.com införskaffade jag för ett par år sedan tryckknappar då det var billigare än Prym och innan både 3exter och LEknappar startade sina shopar. Ringarna är de som gått åt mest och inte finns så många kvar av. Det täckta är aningen mindre så där har jag inte funnit något optimalt verktyg för få fast ringarna på baksidan.
 
 
Men för övrigt så passar FALKs verktyg till dessa. Det är ett aningen billigare märke som finns på marknaden och som man kan hitta i en del sybehörsaffärer. Men själva knapparna som kommer ifrån MrWalros på Etsy.com fungerar men är inte av liknande kvalitet som dem som beskrivits ovan. Men som tur är, är smaken som baken - delad! Alla faller vi för olika saker och jag har varit tvungen att prova alla dessa varianter för att finna vilka jag uppskattar mest. 
 
 
Nedan visar jag hur de olika hör ihop.
Verktyg, ring/täckt/mönstrad, ring till baksidan, hane och hona.
Etsy/MrWalros överst.
LEknappar / Prym i mitten.
3extrer längst ner.
 


No comments:

Post a Comment