09 March 2015

Triss i byxor

Ibland kan jag inte annat än att skratta åt mig själv när jag lyckas slarva bort saker.. Som nu när jag skulle sy byxor till mini-i-magen. För tre veckor sedan hittade jag mitt egenritade mönster som jag graderat från storlek 56-98 och la de på ett sådant ställe så jag inte skulle kunna glömma bort vart jag la det.. Ja ni förstår scenariot.. Självklart kunde jag inte hitta det nu när jag skulle sätta igång och sy. Så istället bläddrade jag igenom en hel hög med Ottobre design tidningar innan jag hittade tre olika mönster som föll mig i smaken för dagen.


Först ut var tights mönstret från senaste numret, 1/2015.
(Dessa var 6cm kortare än vad de gula byxorna är.. )Men jag förlängde dem en aning och gjorde en "N" fåll nertill. Det vill säga att jag fållade dom direkt på overlocken. Gekko har en tutorial på hur man gör och för en gång skull tänkte jag att de skulle jag testa. Men på detta randiga tyg blev det ingen hit riktigt.. Hade nog varit snyggare med en vanlig fållning - men det vet man till nästa gång ;)
Tyget är ifrån LiandLo.


Nästa på tur var ett mönster från 2010 med aningen längre ben, men som ändå känns mer proportionerligt. Dessa är kantade längst ner med gul interlock. Både till dessa gula och de blå ovan har jag gjort en aviga-coversöm i midjan vid resåren som en dekoration söm, istälet för att ha 3 raka sömmar som syns. En snygg detalj och något som jag gör alldeles för sällan.
Dessa gula blev helt klart en favorit! Tyg från Göksäter (Ernst textil)


Sist och i och för sig även minst blev zebra byxorna med lite pös och rymlighet. Jag hittade en liten stuvbit i min låda som passade ypperligt att provsy detta mönster. det har både sidosömmar och mitt fram/bak sömmar vilket gjorde att jag kunde pussla ihop de från en inte såå stor tygbit. Dessa är ifrån Ottobre 6/2014 men även dessa tyckte jag var korta i benen så muddarna blev lite längre än vad orgnialmönstret önskade. Samt att jag istället för resår i midjan satte dit en mudd (fast det är jersey).
Tyg från Göksäter.
 
 
Så nu har även Brysselkål fått sig några till par byxor och näst på tur är nog pyjamasar.. Fast det är svårt att välja tyg till de tycker jag faktiskt. Alla har verkligen sin charm!

No comments:

Post a Comment