20 March 2015

Vårig overall!

 Den senaste veckan har jag känt en del stress över att inte hinna sy allt jag önskar till lilla bebisen som snart kommer se vårens dagsljus. Till råga på allt så drog jag på mig en sådan hemsk förkylning så jag har legat platt fall en hel vecka.. Nu är det endast snoret i hjärnan som skall ut så hoppas jag på att de aldrig mer kommer tillbaka :P Men igår fann jag tid och ro att sy en overall till det lilla barnet. Jag hade en plan på hur den skulle se ut men hade varken ork eller tid (vilket jag egentligen har..) att rita ett helt nytt mönster. Så istället tog jag fram alla mina underbara Ottobre tidningar och bläddrade igenom för lite inspiration. Och till slut så fann jag ett mönster jag kunde tänka mig. Det är det bästa verkligen, att antingen använda sig av google och söka eller den analoga metoden att bläddra i tiningar! Bara för att tyget på bilden inte tilltalar en så behöver det inte göra modellen sämre - det är en sak jag tidigt lärde mig i denna sömnads värld!

Så glad i hågen och med pennan i högsta hugg ritade jag av mönstret och ändrade lite här och var efter behovs och önskemål och sedan syddes de för glatta livet!
 
Jag valde en overallsmodell från Ottobre 1/2013 och sydde den i storlek 56. Min tanke är att när liten väl kommer om en månad så är våren som vackrast och sommaren stundar så en större overall kommer nog inte behövas, och det är även lite växtmån i den. Mönstret i säg var för att kunna vändsy overallen, men tyget jag valt ville jag nyttja den mysiga insidan så min är i enkelt tyg.
Tyget kommer ifrån Jonics textil och är supermjuk collage med luddig mysig insida - perfekt för en snuttig overall! Och eftersom jag frångår rosa / blå modellen just nu då jag inte vet vad det är för kön och inte heller vill hamna i nått av dom facken (vilket jag säkerligen kommer att göra sen..) så la jag till gula toner på kantband och muddar. Grå och gul är verkligen en super fin och fresh kombo enligt mig och något som kommer synas i bebisens lilla hörna :)
 

 
Njut av livet och vårens härliga solstrålar!
 
 

1 comment: