01 April 2015

Kärlek till tyg!


Ibland kan jag inte mer än att älska tyger och dess olika kombinationer!
Det måste vara en "skada" för oss "tygberoende" att förälska oss i olika tyger och kombinationer helt enkelt. Härromdagen fick jag för mig att jag skulle sy tights med fossingar, ett smart plagg för att slippa strumpor på småttingar. Jag hade börjat skissa på en konstruktion som fanns i mitt huvud men fick inte riktigt till det som jag ville. Tills jag bläddrade i en av alla mina mönster pärmar och WIPS hittar ett mönster precis på sådanna som jag ritade för säkerligen 3-4 år sedan :) Det värmde mitt hjärta att jag inte lyckats slarva bort de (då det skett mycket efter att vi flyttade tyvärr..) Och resultatet blev precis som jag önskade. Vet att jag inte har provsytt från detta mönster innan utan bara ritat de och graderat i en massa storlekar så det var en riktigt rolig och lyckad sömnadsstund i nya syrummet!Dessa sydde jag i storlek 62, för tydligen växer de små barnen har min älskade syster sagt ;) Och allt kan inte sys i 50-56.. SÅ nu tog vi steget att börja sy lite i 62 och de är fortfarande smått och jag längtar tills jag har någon att klä på dessa små prickiga brallor. Tygerna är från Göksäter.

I förra veckan när vi var en sväng över till grannön Orust och besökte Göksäter så hade de fått in mycket nya fina tyger. Merparten var även ekologiska vilket jag uppskattar otroligt mycket! Lilla Ernst har tryckt upp massor med fint och de är alltid lika svårt att välja när man väl står där.. Men detta tyget med de små fåglarna på föll både jag och min sambo pladask för. Helst skulle jag vilja sy någon snygg topp till mig själv i det men de får vänta tills magen har försvunnit ;) Så istället blev det en liten mini mössa att ta med till BB när det väl är dags för Brysselkålen att titta ut.


No comments:

Post a Comment