27 August 2015

Dop för baby H

I söndags var det äntligen dags för lilla H att döpas. Förberedelserna inför dopet har pågått ett par veckor men som alltid blir det mycket in i sista sekund - men en så lyckad dag!

 
Dopkläningen är sydd efter ett Ottobre mönster men istället för att ha fler kråsveck fram så valde jag att göra pressveck som jag sydde en stickning på för att få de att ligga på plats. kragen fick likaså den en stickning runt om. Yttertyget är en bommulssatin och som är fodrat med vanligt blankt foder. Knapp i ryggen och rosett framtill. Vi kunde inte riktigt bestämma oss om det skulle vara blått eller grönt så de fick helt enkelt bli både och - och vi älskar resultatet!

 
Efter att ha varvat Instagram, Pinterest och Google i övrigt efter partydekorationer hade jag en klar bild hur jag ville ha de. Men som mammaledig så är ekonomin inte riktigt beräknad för att köpa dekorationer för tusentals kronor så fröken passade på att pyssla ihop själv! Pompoms gjorda i silkespapper från IKEA och upphängda med vanlig ståltråd. Super enkelt, roligt och väldigt vackert att dekorera med.


 

06:05 klev jag i gummistövlarna för att slippa bli våt om fötterna av daggen i gräset för att dekorera trädgården. Dukar och filtar var redan på plats då min käre far med fru hjälpte till dagen innan. Men vimplar, honeycombs, pompoms, girlanger, serpentiner och ballonger skulle komma på plats. Riktigt mysigt att strosa runt i trädgården, jag och katten, när solen sakta började gå upp.
 
Det blev en riktigt lyckad dag! Solen sken, lagom varmt och alla underbara gäster.


Maten som serverades hade både jag, V och hans föräldrar stått för. En lyckad meny där det inte var många smulor kvar. Gravad lax med hovmästarsås, Rostbiff med pepparrotssås, Västerbottenpaj, Broccoli & feta paj, vitlöksås, tomatdressing och en stor härlig sallad till.

 
Och presenter fick han många utav. Allt från bestick, kläder, skor, pengar till en gungelefant.
Men den bästa presenten utav dom alla var att alla gäster kom och vi hade en sådan underbar trädgårdsfest som jag alltid velat ha!

 
Liten som stor hade det trevlig!


Till efterrätt hade jag bakat tre tårtor, var av två gick åt och en fick följa med V till jobbet dagen där på. Till tårtorna serverades även kolakakor, kärleksmums med färgat kokos samt gluten & mjölkfria muffins med små godisar på.


Alla honeycumbsen kommer ifrån IKEA och vimplarna som här syns har vi gjort av servetter. Snabbt, enkelt och riktigt piffigt då jag inte orkade sy fler vimplar :D

 
Tårtan blev riktigt supergod om jag får lov att säga det själv! Färgade bottnar med choklad och vanilj mouse i, toppad med frosting, choklad och lite strössel. Färgglatt för ögat - gott för magen <3 p="">
 

En slagen hjälte efter dagens dop och festligheter. Blommor i vagnen och sussar så sött!

 
Tack alla som gjorde denna festlighet alldeles förträffligt underbar !

No comments:

Post a Comment