26 August 2015

Sommarens sömnad!

Detta med att blogga, snutta med bebis & renovera här hemma gick inte ihop denna sommaren. Tiden, orken och lusten fanns där inte riktigt. Men en del har jag fått sytt i alla fall. Både till mig, till liten och till kusinen. Så nedan följer en bild kavalkad av sommarens sömnad.Sprallisens garderob var tvungen att utökas när han plötsligt började ha storlek 62 och jag endast hade långärmade. Så dessa två fick jag snabbt slänga ihop en varm sommarkväll. Tyg från Michas i Tyskland och sommartyget från Znok.


 
 

Mitt i sommarvärmen fyllde även min prinsessa hela 6år. Kalaset blev i Skärhamns hamn och hon önskade sig en "ljus blue" klänning. Sagt och gjort fick moster åka till Göksäter och fann där det perfekta tyget med Elsa & Anna på från Frost - vilket är en favorit. Klänningen är sydd med motveck bak och dekorerad med rosett och knapp. Något längre bak än fram och mycket uppskattad.
 

 
Till mig själv har det blivit lite nytt i garderoben. Det där med att komma i sina vanliga kläder direkt efter förlossningen finns en del som kan och det är beundransvärt - själv hade jag nog tagit en och annan bulle för mycket och fick helt enkel nyttja mina fina tyger och sy lite nytt. Först ut blev en klänning i modellen "Cecilia", egentligen onion 2035 men som syddes av en kvinna vid namn Cecilia som så många blev inspirerad av och där av namnet. Tyget kommer ifrån Memba som jag köpte på rean förra sommaren tror jag det var. Super mysig men även snygg i sin enkelhet. Denna kommer bli en favorit i höst med ett par tights till.
 

Men inte kan man bara ha klänning, eller? Det blev en modifierad Rose från Jenny Hellströms fantastiska bok. Ärmen är vidgad, ärmhålet är djupare, delat framstycke och vidgad i nedre del. Sydd i leopard jersey från Göksäter.

 

No comments:

Post a Comment